tisdag 25 februari 2014

Smörj och sånt


Jag vet inte med er, men jag darrar iallafall som ett par löständer i en isvak när jag tänker på solsvedda ben som lyser ilsket röda och fula, hud som flagar blåsor som tar ont. Jag är den som solar i skuggan och smörjer allt och alla. Jag och barnen kommer säkert att vara blekast i kvarteret efter denna orgie i solskyddsfaktorer och olika sorters smörjmedel. Man kan se det som en fetisch eller mani om ni vill eller bara cancerförebyggande. Nu börjar jag gå ner till 30 men mest kör jag på 50+ För det är så jag gillar det. (jag pratar ännu solskyddsfaktorer här)  

Förlåt om bilder och text sen inte är så fina på era datorer, men jag orkar bara telefonblogga. 

måndag 24 februari 2014

Sol, sol, sol


Här är allt så lugnt. Nästan så man dåsar till mellan varven. Klumpigt letar man med två fingrar på halsen för att förvissa sig om att man har puls och inte gått och dött njutningsdöden. Jag borde semestra oftare 

tisdag 11 februari 2014

Appar för barn

Ni som av princip bestämt er för att barn mest ska leka med kottar och pinnar och anser att barn inte bör  tillåtas använda teknik vid ung ålder, duktiga ni! Kan ni nu genast, och jag menar verkligen genast, rikta er blick högt upp till vänster/höger och klicka sedan ner detta fönstret, ta på er skorna, täckbyxorna och jackan, placera sen dig själv på utsidan av ytterdörren och då kommer det hända något fantastiskt för er del.

Sådär, nu när de gick ut i friska luften för att leva som de lär och agerar goda exempel för sina små, så vill jag fråga er andra då som ännu är kvar:

Vilka lärande/givande appar till Ipad skulle ni rekommendera till 6-8 åringar just nu? 

måndag 10 februari 2014

outfittar och annat dravel

Som den semesterkranka kvinna i medelåldern jag är så spenderar jag nu mina dagar med att tänka i sommarklädestermer. Matchar och sådan skit som jag egentligen till vardags anser mig stå över, iallafall om ni skulle träffa mig på gatan och fråga. Men idag vill jag bara packa naturnära färger, enkelt och fint. Men frukta inte, imorgon vill jag antagligen packa neonskrikigt 80-tal. Egentligen borde det väl räcka med en bikini och en tandborste med tanke på vädret de lovar, men har jag 20 kg till mitt förfogande så har jag. Om det inte blir detta i kappsäcken så blir det något annat, typ småsten. Men risken finns att gnejsen skulle skava lite obekvämt mot låren när man går ut på kvällspromenaden.








ps: gick ni på den enkla att vi skulle ha gator här mellan åkrarna i Vörå?


söndag 9 februari 2014

ett fast 50 och några tulpaner

Kennet och barnen välsignade ju mig med ett fast 50 mm 1.8 i present och jag älskar det. Ett bas objektiv som jag redan nu känner att kommer bli mitt nya vardagsobjektiv. Ett som sitter på kameran mest hela tiden och jag ser nu så fram emot att få använda det på semestern och att få fota med ISO 100. Vardagen här tillåter sällan det nu.

Även ett nytt kamerahus har jag tänkt på länge, det här har jag siktat in mig på och tänkte köpa mig i vår. Alltså inget fancy utan en ny baskamera som täcker in mina behov. Jag är ingen kameraväsk-typ nämligen men drar med kameran överallt, den vilar då tryggt bland allt annat skräp i botten på handväskan, så den får inte vara för stor eller för dyr. Den jag har idag är från 2009 och börjar vara sådär*. Det jag är lite irriterad på är att den har så få fokuspunkter (endast 11) och sen kan jag inte filma med den. Men tills vidare nu så får den gamla duga för inte är den helt rotin heller.

Här är några av bilderna jag hunnit ta i kväll med mitt nya objektiv. Tulpaner förknippar jag numera alltid med min födelsedag, det har ofta blivit så att vårens första bukett kommer till oss då, så även detta år. Det är något så vackert över dem.



*det är ett hard knock life för den som Jay-z och kidsen i Amerikat skull sjunga.

om att fylla 30, presenter och en efterlysning.

Ifjol hade jag panik över att fylla trettio, tiden gick och det blev verkligen inte bättre. Inte så att jag känner mig gammal, utan precis tvärt om. När jag var 15 var 30-åringar så gott som pensionärer med döden som nästa anhalt i livet. Det var synd om de som hade enligt min mening då redan levt klart.

Men så hände det sig i veckan, jag blev 30 och det var nu inte så farligt. Jag omges inte av liklukt utan jag är i högsta grad ung och levande inte heller har jag fått problem med prostatan, det kan dock ha mera att göra med att jag är kvinna än att jag är 30. I varje fall, det var ganska skönt egentligen och bara roligt att fylla år. Inte vill jag vara 15 hela livet heller. Så igår bakade vi en stund, sen träffades familjen, vi drack kaffe, åt fastlagsbullar och hade roligt. Och så fina presenter jag fick, se nu bara. 



Sen till sommaren ska jag bjuda in er vänner på en hejdundrandes eftermiddags/kvällsfest före maxmodansen. Det ska bli så roligt! 

Nu då eftersom jag inte vet när efterlysningen går i Vega så kastar jag ut det här istället. Vem vill komma och spela Trivial med oss någon kväll?  

lördag 8 februari 2014

Moder natur

Ibland måste man ha frisk luft, så jag och Kennet tog oss i kragen idag och gjorde den där promenadgrejen. Nog är Finland bra snyggt ibland, men med ibland menar jag ju då kanske mera på sommaren. Hösten den är helt ok, vintern sisådär men våren regerar och den är på kommande. Så nu är det tappert att vänta på att naturen ska vakna till liv igen. Tills det ska vi gå på isen och i skogen de få timmar det är ljust på dygnet och känna oss som de under naturen plågade och hunsade satar vi är.Så bedrövelse och jämmer, är en liten tussilago bredvid brunnen verkligen för mycket begärt i februari*?



 *Nej jag tycker inte det, moder natur har nämligen tidigare krävt att jag som kvinna skulle kunna föda fram barn mellan mina ben och då var det minsann både i december (2005) och april (2007) så då var det ingen skillnad på årstiden, och det är nog lättare att tryck upp lite ogräs ur marken om ni frågar mig.

Ingen fest utan ostkaka.

Om jag ska baka gör jag det som alla moderna, vuxna kvinnor gör när de ska skapa i köket, alltså jag ringer min mamma. Nu menar jag inte att alla ni kontaktar just henne med era bakfrågor, ni har kanske egna kvinnor i medelåldern ni vänder er till. Men denna lördag, denna 30 års fest, blir det nu efter konsultation en passionsfruktscheesecake som jag kastade några sådana där syfilis-bär på. Det kan  bara inte bli fel.



Jag skriver upp receptet till er och till mig själv, för framtida bruk, här imorgon när vi har provätit upp den. Hittills om ni vill ha grundreceptet så ring min mor.

fredag 7 februari 2014

tre handfasta tips för en bättre helg.

Om jag ser fram emot helgen? Jo, det kan man väl säga. Väntar ni på tipsen? Jo, det kan jag väl tänka mig. Man vill ju inte bli lurad in på internetsidor med falsk marknadsföring. Så: Nya böcker, fastlagsbulle, sjukt gott kaffe! Där var det.


Och så likt svenska modebloggare så måste man blogga inköpsställena: Böckerna- Adlibris,  Kaffet - Punnitse ja säästä, Fastlagsbullen - Oravais Livsmedel. Sen klär jag ju inte mig i detta, så ni vet. Det skulle nog bli för kallt nu i februari.

Trevlig helg på er! 

lördag 1 februari 2014

instagram fotoutmaningen 2014 januari

Jag har detta år utmanat mig själv på instagram. Det börjde bli väl många slentrianbilder där i fjol på hösten. Detta år för att undvika det så ska jag ge mig själv olika begränsningar när det kommer till bilderna varje månad. Såhär har jag tänkt:

Januari: Svartvit - klart nu. Här är några bilder från månaden som gick.


Så ska vi ta en tobak, kramas och prata lite nu när vi var klara, ok? Lite större utmaning än jag först trott. Det var ju direkt omöjligt att posta en vacker solnedgång. Även andra bilder jag tagit och gillat föll bort eftersom direkt man tog bort färgerna så dog hela bilden. Medan det har sen visat sig att många medelmåttiga bilder plötsligt blev mycket vackra genom att ta bort färg och istället framhäva former och detaljer.  Mycket roligt, och efter halva tiden så började man se vad som var fint och vad som var sisådär. Och vad som inte fungerade alls. Nu ska det bli roligt att få med färgen i bilderna igen.

Nu ska jag fortsätta i Februari, då blir temat: Min omgivning. 

Vad skulle ni säga att resten av året borde ha för bilder? Jag tänker att allt utom bröst borde bli ett bra tema för mig.


Vill ni följa mig så heter jag @maricaost